U prostorijama Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja – Univerziteta u Sarajevu, održan je izuzetno uspješan seminar i licenciranje za trenere i sudije atletike, u organizaciji Atletskog saveza Bosne i Hercegovine. Više od 100 atletskih trenera i sudija iz cijele Bosne i Hercegovine prisustvovalo je ovom značajnom događaju, što svjedoči o velikom interesu i predanosti unapređenju atletike u zemlji.

Izjave:

Goran Bošnjak, Predsjednik komisije za edukaciju:

“Ovaj seminar predstavlja ključan trenutak za atletiku u Bosni i Hercegovini. Edukacija trenera i sudija je od suštinskog značaja za podizanje kvaliteta naših sportskih događanja.”

Jasmin Gavranović, certificirani predavač Svjetske atletike (WA):

“Raduje me entuzijazam i angažman svih prisutnih. Certifikacija trenera za dječiju atletiku je važan korak ka razvoju atletskog potencijala u mlađim kategorijama.”

Dragan Tomić, internacionalni sudija:

“Ponosan sam što sam dio ovog događaja. Sudije imaju ključnu ulogu u osiguravanju pravednosti i integriteta atletskih takmičenja, te se nadam da će ova inicijativa potaknuti nove generacije sudija.”

Vesna Tomić, internacionalna sudija:

“Edukacija sudija je kontinuirani proces, i ova prilika za dijalog i razmjenu iskustava je neprocjenjiva. Radujem se budućim uspjesima naše atletike.”


Zaključak:

Uspješno održan seminar i licenciranje za trenere i sudije atletike na Univerzitetu u Sarajevu predstavlja ne samo dosezanje standarda stručnosti već i stvaranje dubokog temelja za budući razvoj atletike u Bosni i Hercegovini. Ova inicijativa Atletskog saveza Bosne i Hercegovine ne samo da je ispunila očekivanja, već je i nadmašila ih, pruživši prisutnima neophodna znanja, alate i motivaciju za daljnji rad.

Predavanja predsjednika komisije za edukaciju, Gorana Bošnjaka, i certificiranog predavača Svjetske atletike (WA) za dječiju atletiku, Jasmina Gavranovića, istakla su ključne elemente razvoja atletike, od temelja u mlađim kategorijama do naprednih strategija na visokoj razini. Upravo ova sveobuhvatnost čini ovakve seminare izuzetno važnim za sve sudionike, pružajući im ne samo trenutačnu korist već i dugoročni pogled na unapređenje atletskog okruženja u zemlji.

Posebno se želi istaknuti doprinos internacionalnih sudija, Dragana i Vesne Tomić, čije su stručnosti i iskustva obogatile seminar.

Ovaj seminar ne predstavlja samo sticanje licence; on je događaj koji će imati dugotrajne posljedice na atletsku scenu u zemlji. Atletski savez Bosne i Hercegovine izražava zahvalnost svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja, a njihova posvećenost unapređenju atletike u zemlji obećava svijetlu budućnost za sve ljubitelje atletike u Bosni i Hercegovini.

By asbih