Maša Garić je nastupila u polufinalu u trci na 400 metara s preponama na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u Limi, gdje je zauzela šesto mjesto u svojoj grupi. Postigla je vrijeme od 58.91 sekundu. Ovo vrijeme je ujedno nezvanično i novi rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini, dosadašnji rekord iznosio je 58.99s u vlasništvu Gorane Cvijetić istrčan 04.07.2007. godine u Sofiji. Rezultat Maše Garić nije bio dovoljan za plasman u finale. U istoj trci, Jasmine Robinson iz SAD-a ostvarila je najbolje vrijeme od 57.37 sekundi i zauzela prvo mjesto ​(worldathletics.org).

Maša Garić je nastupila i u trci na 100 metara s preponama. Završila je nastup u kvalifikacijama, zauzevši peto mjesto s vremenom 14.18 sekundi. Nažalost, ovaj rezultat nije bio dovoljan za prolazak u narednu fazu takmičenja. Trku u ovoj grupi je dobila Siiri Siirtola iz Finske s vremenom 13.43 sekunde, dok su drugo i treće mjesto zauzele Lerato Pages iz Španije i Rebecca Slezáková iz Slovačke​ (Athletics Live).

Arian Milicija je nastupio u kvalifikacijama za skok s motkom u drugoj grupi na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u Limi. Zauzeo je šesto mjesto sa preskočenih 5.10 metara, što je ujedno novi rekord Bosne i Hercegovine. U ovoj grupi, prvo mjesto je zauzeo Gabin Mathe iz Francuske sa visinom od 5.25 metara​ (Olympics).

By asbih