Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine će biti predstavljena na predstojećem Evropskom prvenstvu u atletici koje će se održati u Rimu. Među takmičarima su i Mesud Pezer, poznat po svojim impresivnim rezultatima u bacanju kugle, i Abedin Mujezinović, trkač na 800m, koji su već postigli značajne rezultate na prethodnim takmičenjima.

Mesud Pezer se nada nastavku svoje sjajne forme i dodatnom unapređenju ličnih rekorda, dok Abedin Mujezinović, pod budnim okom svog trenera Giannija Ghidinija, namjerava potvrditi svoje odlične rezultate s početka sezone. Obojica su izjavili da su spremni za izazove koji ih očekuju u Rimu i da će dati sve od sebe da ponosno predstave svoju zemlju na ovom prestižnom takmičenju.

Evropsko prvenstvo u atletici 2024. godine održat će se u Rimu od 7. do 12. juna. Ovaj prestižni događaj bit će održan na čuvenom stadionu Stadio Olimpico, gdje će se okupiti najbolji atletičari iz cijele Evrope da se takmiče u raznim disciplinama【European athletics】.

Prvenstvo će uključivati šest dana takmičenja sa ukupno jedanaest sesija, pružajući ljubiteljima atletike priliku da uživaju u uzbudljivim sportskim nastupima. Ovo će biti treći put da Italija ugosti Evropsko prvenstvo u atletici, nakon Torina 1934. i Rima 1974. godine【Wikipedia】.

Za više informacija o rasporedu takmičenja i kupovini ulaznica, posjetite službenu stranicu Roma 2024.

By asbih