Bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer učestvovat će na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se ove godine održava u Glasgowu. Pezer, specijalist za bacanje kugle, predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom globalnom takmičenju.

Svjetsko dvoransko prvenstvo, koje okuplja najbolje atletičare iz cijelog svijeta, održat će se od 01.03.2024. do 03.03.2024. u Glasgowu. Ovo prvenstvo pruža platformu za atletičare da pokažu svoje vještine na međunarodnom nivou i takmiče se protiv svjetske elite.

Pezer, koji je ranije ostvario zapažene rezultate na evropskim i svjetskim takmičenjima, izrazio je svoju odlučnost da ostvari najbolji mogući rezultat. “Radujem se prilici da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu i nadam se da ću svojim nastupom doprinijeti promociji atletike u našoj zemlji,” izjavio je Pezer.

Atletski savez Bosne i Hercegovine izrazio je punu podršku Pezeru, naglašavajući njegovu posvećenost i trud u pripremama za prvenstvo.

Za više informacija o Mesudovim pripremama i nastupima na Svjetskom prvenstvu, pratite službene stranice Atletskog saveza Bosne i Hercegovine i naše društvene mreže.

By asbih