Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, i predsjednica Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, Đurđica Šišul Rajher, zajedno sa svojim timovima, održali su važan sastanak jučer kako bi razgovarali o budućnosti atletike u Bosni i Hercegovini. Sastanak je bio usmjeren na planove za izgradnju Atletskog centra u Konjicu, što bi moglo označiti revoluciju u razvoju atletike u regiji.

S obzirom na dotrajale sportske objekte za atletiku širom zemlje, Atletski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku da zajedno s Gradom Konjicom istraži mogućnosti izgradnje modernog Atletskog centra koji bi omogućio bolje uslove za treninge i takmičenja atletičara.

Predsjednica Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, Đurđica Šišul Rajher, izrazila je svoje oduševljenje susretljivošću i razumijevanjem gradonačelnika Ćatića i njegovih saradnika te istaknula kako je ovo važan korak prema stvaranju boljih uslova za buduće generacije atletičara u zemlji.

Gradonačelnik Ćatić je naglasio da Grad Konjic snažno podržava inicijativu za izgradnju Atletskog centra i da je spremna biti partner u ovom ambicioznom projektu. Također je istaknuo da je cilj grada da se osim domaćih, regionalnih i evropskih takmičenja, u Konjicu privuku i svjetska atletička događanja.

Ovaj projekt predstavlja priliku za razvoj sportskog potencijala mladih talenata, ali i za promociju Konjica kao sportske destinacije. Grad i Atletski savez Bosne i Hercegovine planiraju zajednički raditi na ostvarenju ovih ciljeva.

Atletski centar u Konjicu će biti važan korak prema modernizaciji sportske infrastrukture u zemlji i promociji atletike kao sporta. Planira se da ovaj centar postane mjesto gdje će se pripremati budući vrhunski atletičari.

Grad i Atletski savez Bosne i Hercegovine obećavaju da će nastaviti s radom na ovom projektu kako bi stvorili bolju budućnost za atletiku u zemlji i regiji.

By asbih