Delegacija Atletskog saveza Bosne i Hercegovine s ponosom sudjeluje na prestižnom kongresu koji se održava u Budimpešti kao priprema za nadolazeće Svjetsko atletsko prvenstvo. Kongres okuplja istaknute predstavnike atletskih saveza iz cijelog svijeta te pruža priliku za razmjenu iskustava, ideja i strategija kako bi se unaprijedila kvaliteta i popularnost atletike diljem svijeta.

Naša delegacija, predvođena visokim dužnosnicima Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, aktivno sudjeluje u raspravama o ključnim pitanjima koja se tiču razvoja atletike i unapređenja sportskog duha. Ovaj kongres omogućava Bosni i Hercegovini da se poveže s međunarodnim partnerima, stvori nove suradničke odnose te doprinese daljnjem usponu atletike u zemlji.

Svjetsko atletsko prvenstvo, koje će se održati uskoro, predstavlja vrhunac atletske sezone i pruža priliku za naše sportaše da pokažu svoj talent, predstave svoju zemlju i takmiče se na globalnom nivou. Delegacija Atletskog saveza Bosne i Hercegovine koristi kongres kao platformu za izmjenu iskustava s kolegama, stvaranje novih strategija za razvoj atletike te promociju vrijednosti fair play-a i sportskog duha.

Očekujemo da će naša prisutnost na kongresu doprinijeti razvoju atletike u Bosni i Hercegovini te dodatno jačanju veza s Svjetskom atletskom federacijom. Nastavit ćemo se zalagati za promovisanjem sporta, zdravog načina života te izgradnju pozitivnih vrijednosti kroz atletiku.

By asbih