Dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je danas održan radni sastanak između predstavnika Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Atletskog saveza Bosne i Hercegovine. Sastanak je imao za cilj jačanje saradnje i unapređenje atletike u našoj predivnoj zemlji.

Tokom sastanka, predstavnici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine su iznijeli svoje planove i viziju za podršku razvoju atletike u BiH. Naglašena je važnost ulaganja u infrastrukturu, obuku trenera i sportista, kao i promociju atletike kao sporta koji podiže svijest o zdravom načinu života i promovira olimpijske vrijednosti.

Atletski savez Bosne i Hercegovine je istakao svoje prijedloge za unapređenje takmičarskog programa, organizaciju sportskih događaja i podršku talentiranim atletičarima u njihovom razvoju.

Obe strane su izrazile odlučnost da zajedno rade na ostvarenju tih ciljeva i da će kontinuirano komunicirati i sarađivati na ostvarivanju projekata koji će poboljšati atletiku u Bosni i Hercegovini.

Ovaj radni sastanak predstavlja važan korak naprijed u unapređenju atletike i sportske scene u našoj zemlji. Radujemo se budućim aktivnostima i postignućima koje ćemo zajedno ostvariti.

Hvala svima na podršci i angažmanu!

Srdačan pozdrav

By asbih